Voor metselsteigers, ook wel zware steiger genoemd, maakt S.I.W. steigerwerken gebruik van twee types steiger, om aan alle wensen van zijn opdrachtgevers te kunnen voldoen. Wij maken gebruik van zowel layher All-round systeemsteigermateriaal, als van Tube-lockmateriaal, dit is een pijp-koppeling systeem. Deze steigers zijn tot 300 kg/m2 belastbaar. De capaciteit van een All-round steiger is 45.000 m2 en van Tube-lock 175.000 m2. Het Tube-Lock materiaal wordt tevens gebruikt om traditionele steigers te bouwen.

De Layher Allround systeemsteiger is zeer flexibel, eenvoudig en vooral snel te monteren. Het systeem bestaat uit zes hoofdonderdelen: voetspindels, voetstukken, staanders, liggers, diagonalen en systeemvlonders.

De aan de staanders gelaste rozetten zijn voorzien van acht spiegaten: vier kleine en vier grote. De kleine gaten werken onderling onder vaste hoeken van 90 graden. Met de grote gaten kunnen willekeurigere hoeken gevormd worden. Liggers en diagonalen zijn voorzien van verbindingskoppen met een vaste spie. Deze unieke, gepatenteerde spie-gatverbinding garandeert een snelle en eenvoudige opbouw. De maatvastheid van alle onderdelen garandeert een probleemloze montage en demontage. Het Allround steigersysteem kent een zeer groot toepassingsgebied. 

Het steigerconcept Tube-Lock Van Thiel United b.v. brengt systeem in traditionele steigers. Het concept is gebaseerd op een sterke verbinding van buizen in de lengterichting. De Tube-Lock is een precisiegietstuk, gemaakt van een hoogwaardig soort gietijzer en voorzien van een sheradiseerlaag als roestbescherming. Deze wordt aan de uiteinden van de steigerpijp ingeperst en is gelijk aan de buitendiameter van de steigerbuis, waardoor het mogelijk is op elk gewenst punt een verbinding te maken. De onderlinge verbinding van de Tube-Lock is een bajonetverbinding. Het aanslaan van spieën of aandraaien van bouten en het lossen ervan, behoort bij deze verbinding tot het verleden.

Voor het bouwen van Metselsteigers maken wij gebruik van zowel layher All-round materiaal, een systeem steiger, als van Tube-lock materiaal, dit is een pijp-koppeling systeem. Deze steigers zijn tot 300 kg/m2 belastbaar. De capaciteit van All-round is 45.000 m2, en van Tube-lock 175.000 m2.