SIW Steigerwerken verzorgt alle stappen in de steigerbouw

SIW Steigerwerken behoort in zijn sector, de steigerbouw, tot de grootste partijen van ons land. Sinds een jaar zijn wij gevestigd in een gloednieuw pand op bedrijvenpark De Proeftuin, in Numansdorp. SIW ontwerpt, monteert en demonteert al zo'n zestien jaar steigers voor grote bouwbedrijven. Wij waren in het verleden betrokken bij de realisatie van unieke bouwprojecten zoals De Markthal, KPN Zendmast, 100 hoog, de Moskee in Rotterdam, en velen meer. Door jarenlange ervaring in de steigerbouw is SIW in staat alle mogelijke steigerconstructies te verzorgen. Wij hebben zowel renovatiesteigers, metselsteigers als ondersteuningssteigers in ons assortiment. De aan- en afvoer van steigermateriaal wordt verzorgd met eigen vervoer. 

 
image014.jpg
image016.jpg
image012.jpg
image017.jpg
 

DE GROENE KAAP

Een sfeervol groen dorp op een schiereiland, dat geborgenheid biedt in een stedelijke sfeer. De Groene Kaap combineert op het populaire Katendrecht het beste wat Rotterdam kan bieden. Zoals het omringende water, de stoere havenarchitectuur, de brede wandelkades, goede (dagelijkse) voorzieningen en de vele leuke restaurants en winkeltjes.

 
A21I4948.jpg
 

Koninginnebrug

De Koninginnebrug is een brug over de Koningshaven in Rotterdam, naast de Hef. De Koninginnebrug heeft twee beweegbare kleppen van geklonken staal. In de brugkelders bevinden zich de contragewichten van ieder 800 ton. SIW verzorgde het renovatiesteiger.

 
 

EMO

EMO is de grootste terminal voor kolen en ijzererts in Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij EMO voor de kade. SIW verzorgde het renovatiesteiger.

 
Screen shot 2015-03-20 at 1.26.23 PM.png
 

DE  MARKTHAL

De Markthal te Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal, gesitueerd tussen de straten Binnenrotte, Hoogstraat en Blaak. Naast een overdekte markt herbergt het complex 228 appartementen, 4600 m² winkelruimte, 1600 m² horeca en een parkeergarage voor meer dan duizend auto's. SIW verzorgde zowel de ondersteuningssteigers als de bouwsteigers.

 
 

KPN ZENDMAST

De KPN-zendmast Waalhaven is een 207 meter hoge toren (incl. zendmast) in de Nederlandse stad Rotterdam nabij de Waalhaven. In Nederland is het de hoogste vrijstaande zendmast. SIW steigerde dit project to aan de top. Dit is tot op heden ons hoogste project.

 
 

ESSALAMMOSKEE

De Essalammoskee is een grote moskee in de Rotterdamse wijk Feijenoord, nabij voetbalstadion de Kuip. Het gebedshuis is de grootste moskee van Nederland. De moskee is door zijn omvang sterk gezichtsbepalend voor de wijk. De koepel is 25 meter hoog en de minaretten zijn 50 meter hoog. 

 
 

100 HOOG

100hoog, de plek aan het water en het appartement van uw dromen. Wonen in het Wijnhavenkwartier is méér dan alleen wonen. Het is leven in en met de stad aan je voeten. Riante appartementen met een geweldig uitzicht in een prachtig markant gebouw dat u van verre ziet staan en de skyline van Rotterdam met haar indrukwekkende hoogte verrijkt.

 
 

SIW is VCA * gecertificeerd en ook zijn al onze steigerbouwers in het bezit van minimaal VCA-basisveiligheid en steigerbouw A diploma, zodat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid, zowel tijdens de bouw als tijdens het gebruik van onze steigers en liften, waarvoor wij ook een aantal specialisten in dienst hebben.

SIW is aan gesloten bij de V.S.B., Vereniging van Steigerbouw-, Hoogwerk- en Betonbekistingsbedrijven. De doelstelling van de VSB is het verbeteren van de algehele maatschappelijke erkenning van het vakgebied “Werken op hoogte”. Daarbij vervult de VSB een objectieve, gezaghebbende positie met betrekking tot de steigerbouw, het werken met arbeidsmiddelen ten behoeve van het werken op hoogte, betonbekistingen en ondersteuningen.

 
 

SIW beschikt over twee vrachtwagens met een 50-ton kraan en aanhanger. Daarnaast hebben we 4 auto's met laadbak en aanhanger.

Met dit laad- en transportvermogen zijn wij in staat het gehele logistieke traject zelf te verzorgen. Dit heeft zowel voor ons, als onze klanten, vele voordelen. SIW werkt uitermate onafhankelijk, snel en efficient. U bent bij ons tijdens zowel montage als demontage verzekerd van een minimale hoeveelheid overtollig steigermateriaal op het bouwterrein